Hadsund Museum og egnen

Hadsund er en smuk del af Danmark og har, som mange andre steder i landet, et museum, der fortæller om egnen og de mange seværdigheder, der er at finde i området.
På siden kan man få oplysninger om, hvornår selve museet er åbent, og hvornår man kan kHadsund_Egns_Museumomme ind og besøge det.
Man kan finde viden om Danmarks egne op gennem tiden på de mange regionale museer, der findes rundt om i landet, hvor der er fokus på alt fra by- til landboliv. Det er muligt at besøge gamle bygninger, se indretning af huse, stalde med mere og se det udstyr, som var standard både for de velhavende, de fattige og dem, der befandt sig midt imellem.
Mange små museer drives som led i større museers drift, men mange af dem drives af frivillige, der er engagerede i deres hjemstavn og dennes historie.

Regionale museer har, som alle andre, også særudstillinger, som kan handle om alt fra børn til køretøjer, og man kan være heldig at se mange udstillede genstande, der normalt er i privateje, men som udlånes til de lokale museer, så alle får mulighed for at nyde genstandene.
Man kan desuden få et unikt indblik i regionale forskelle, som kan være særlige former for dyrehold, måder at bygge på eller særlige erhverv, der kun fandtes dette sted i hele landet, og der findes derfor ikke et lille museum i hele landet, der ikke er et besøg værd, hvis man er bare en lille smule interesseret i Danmark og landets historie.
Egnssamlinger har desuden den fordel, at der ikke er samlinger, der generelle, men samlinger, som alle kan knyttes til stedet.