Lokalhistorie modsat landets historie

Når man hører om et lands historie, hører man ofte kun om de områder og de begivenheder, som har været med til at bygge eller nedbryde landet og de begivenheder, som har gjort landet til det, det er i dag på både godt og ondt. Men man hører DenmarkLogoSignsjældent om de historiske begivenheder, der har været med til forme en landsdel eller en by. De oplysninger kan man få de mange lokalhistoriske museer, der findes over hele landet og de lokal historikere, der er med til at drive de mange museer er mere end villige til at fortælle om de mange begivenheder, som har formet den landsdel og de lokale legender, der findes, og hvad de har præsteret.
Enhver landsdel i Danmark har deres egne små historier, og det er ofte historier, som er utrolig spændende. Man vil se og høre på egns museer om de mange forbrydere, som fra gammel tid har været en del af landsdelen, og som har sat sit præg på de mange myter og legender, der fortælles om i de små stuer mange år efter. Der er også heltene fra landsdelene, dem er der næsten altid lige så mange af, som der findes skurke. Heltene er ofte dem, som har været med til at redde børn, kæmpet for at bevare landsdelen og reddet gården fra at brænde ned.
Det er alle de små legender og historiske begivenheder, som er med til at forme det folk og den landsdel, som man også bor i. Er man derfor interesseret i historie er det med at kigge på sit eget område, da der med sikkerhed findes mange legender og fortællinger om det givne område, som man ikke kender, men som man vil finde sjove, belærende og spændende og det er jo også de legender, som man kan fortælle videre til sine børn.